Artikel plagiat: den næste Internet plyndring?

Indhold er konge! råbe søgemaskiner. Det er, hvad søgemaskiner elsker. Vi elsker også de ikke-gensidige links, som vi får for vores hjemmesider, når vores artikler er udgivet på andre folks websteder med vores ressource kasser pligtskyldigt vedlagt under dem.

Hvis du vil oprette en velskrevet artikel tager tid og kræfter. Vi er nødt til at få alt højre: det må være af relevans for læseren i emnefeltet; Det har at være veldokumenterede; alle stavning, tegnsætning og grammatik skal være korrekt; Det må være et reelt bidrag til det pågældende område af specialisering, og så interessant, at redaktøren vil hoppe på chancen for at udgive den. Og, Åh ja, alle de rigtige søgeord skal være der, med det rigtige densitet og i de korrekte proportioner.

Godt udformet artiklen skal opfylde både læseren og botten; både æstetik af øjet og strikturer af koden. Så de af os, der forsøger og mindst en lille smule alvorlig om ting ved, at et andet udkast er altid nødvendigt, og derefter en tredjedel. Så er det bedst at sove på det. Selv efter at, ved vi, at vi skal glemme alt om det i et par dage indtil vi er i stand til at vende tilbage til det igen med en frisk kritiske sind. Du beskære det og give næring til den. Du tage de skarpe kanter og du stramme den. Hvis det er nødvendigt ved du Hvornår du skal rive det og starte forfra igen.

Kun når vi har fået det helt rigtige – og derefter efter at have tilbragt mange timer indsendelse til mapper, redaktører ezines, artikel meddelelse websteder og enkelte webmastere – vi belønnes, måske med disse hårdt tilkæmpede ikke-gensidige indgående live hyperlinks.

Men vent. Der synes at være et problem. Det fremgår, at et stigende antal mennesker er helt tilfredse med blot at kopiere og indsætte vores arbejde på deres egne sites uden et link tilbage. Eller de gider ikke at kontrollere, hvis linket er “live”.

Det ville være slemt nok. Men der er andre mennesker, der udskriver vores artikler og derefter ikke engang gider at nævne den person, der skrev det.

Men der er langt værre: dem, der udskriver vores artikel og derefter meddele til verden, at de skrev det selv! Nogle af dem endda har den dristighed at tilføje copyright-tegnet ud for deres navn!

Jeg kan være en smule for hård. Måske disse mennesker ikke klar over, at de laver noget forkert. Jo, blev internettet oprindeligt udtænkt som herreløse og baseret på gratis og open source oplysninger. Og jeg kan tænke på noget mere offentligt, i virkeligheden eller i ånden, end World Wide Web.

Endnu lige overveje, hvad det er disse mennesker gør. De er at stjæle andre folks arbejde og passerer det som deres egne. De er effektivt også at stjæle den web-trafik, der går med det, den trafik, at vores arbejde bør være givende vores hjemmesider med, og omdirigere det til deres egen. Dette er åbenlyse plagiat. Det bør bare ikke ske. Tyveri er tyveri, i hvilket som helst medium.

Jeg skrev en artikel for et par måneder siden på internetmarkedsføring for små virksomheder. En søgning efter titlen på denne artikel om Google nu returnerer 10.800 sider, så i det mindste den titel, selv har været gengivet at antallet af gange, og at antallet af forskellige steder. En søgning efter en luns af teksten fra midten af artiklen returnerer 536 sider, hvilket tyder på, at artikel tekst har været offentliggjort i sin helhed ikke færre end 536 tider. Enestående! Så nu har jeg 536 indgående links fra en artikel! Forkert.

Jeg kiggede på individuelle poster i artiklen og i en overraskende antal tilfælde var der ingen backlinks på alle. Også overraskende- og noget kvalmende – var antallet af personer, der tankeløst knyttet deres egne navne til mit arbejde.

Jeg har for nylig sendt samme artikel til en frisk kilde til udgivere. Jeg var forbavset over svaret fra en redaktør af en velkendt register, som havde forkastet artiklen, det ikke var mine! Hun havde set det samme stykke på mange andre hjemmesider under forskellige navne, sagde hun, og det var ikke hendes politik at offentliggøre arbejde, der blev produceret ved hjælp af “cookie cutter” teknikker. Jeg skrev tilbage at sige, at det virkelig var mit eget arbejde, citerer URL af SitePro nyheder hvor det oprindeligt blev sendt som dagens overskrift funktion. Hun undskyldte og var selv god nok til at forsyne mig med en liste over navne på mennesker og steder, der havde udgivet det som deres eget. Jeg er så fristet til at offentliggøre deres navne her (måske jeg vil på min blog, så pas på!), men har besluttet at skøn bør reglen. For øjeblikket, i det mindste.

Men jeg tror der er en klar besked her. Mode for artikel Skrivning og publicering for indhold og backlinks går gennem taget på nuværende tidspunkt. Det er ligesom en mini internettet boom alle sine egne. Og ligesom alle andre boom har tiltrukket sin egen uundgåelige pack af rotte-racere, chancers, charlataner og snyder; shysters, der går til genvej hver gang, mens de resterende ganske glad for andre mennesker til at gøre deres arbejde for dem.

For posten, at konventionen er det: distribuere og udgive artiklen frit med alle midler. Men det skal være offentliggøres i sin helhed og uredigeret, og skal omfatte den ressource boksen med en live link tilbage til forfatterens websted (eller hvor forfatteren ønsker, for sags skyld).

Hey, nu forstår selv min advokat!

Næste gang jeg vil offentliggøre deres navne lystigt, og blive fordømt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.