Bliv medlem af en a-kasse før du afslutter din uddannelse

Man hører mere og mere om, hvordan de studerende fortsat bliver mere og mere stressede. Det er svært at få det hele til at hænge sammen, når man gerne skal gøre sit bedste i forhold til studiet, men samtidig også skal dyrke det sociale. Derudover er der også forventninger til, at man har et studierelevant job ved siden af studiet, og at man derudover også skal tage stilling til sin fremtid, og hvordan denne skal udvikle sig. Dog kan særligt det sidste være svært at finde plads til inde i hoved, da man sjældent kan overskue mere end det, som foregår lige nu.

Dog er der diverse ting, som er utrolig vigtigt at gøre, mens man fortsat er studerende. Der er nemlig en lang række ting, som man kommer til at udskyde, og som, man måske mener, i højere grad hører arbejdslivet til. Dette kunne eksempelvis være at melde sig ind i en a-kasse. Umiddelbart kan det måske virke fjollet at skulle sikre sig mod at blive arbejdsløs, når man reelt set ikke har et arbejde. Dog oplever mange universitetsstuderende samtidig også, at der ikke er noget arbejde at få, når man kommer ud på den anden side af uddannelsen. Hvis man melder sig ind i en a-kasse et vis stykke tid inden, at man er færdig, er man sikre at få udbetalt dagpenge, hvilket virkelig kan give et økonomisk sikkerhedsnet.

Find den rette a-kasse til dig

Når man står som studerende, vil man ofte fortsat være ung, og der vil derfor være en lang række ”voksenting”, som man endnu ikke har helt styr på. Dette kan eksempelvis være sådan noget som at skaffe sig en a-kasse. Der findes nemlig utrolig mange forskellige, og det kan være svært at vide, hvad man reelt set har behov for. Dog er der en lang række hjælp af hente både på nettet og på selve universitet, og på den måde kan man være sikker på at finde den rette.

Fagforening har også betydning i løbet af universitet

Når man umiddelbart nævner ordet fagforening vil de fleste forbinde det med arbejdsmarkedet, og måske særligt de mere praktiske arbejdspladser. Dog er dette langt fra den reelle situationer, og man kan som universitetsstuderende finde en lang række fagforeninger, der er tilpasset netop ens eget studie. Det kan være fordelagtigt i forbindelse med løn hos studierelevante jobs, men de fleste tilbyder samtidig også en lang række studierelevante kurser, som man kan deltage i.