Derfor er mundhygiejne vigtigt

Langt de fleste sætter tid af både morgen og aften til at børste tænder. Faktisk er det stort set alle som husker at børste deres tænder 2 gang dagligt. De fleste børn i dag lærer vigtigheden af god tandpleje i skolen med små film om huller og betændelse, men det er langt fra alle som forstår, hvorfor god mundhygiejne er så vigtigt. Selvfølgelig kræver god mundhygiejne, at du passer på dine tænder dagligt, men en god tandlæge har også stor betydning. Hvis du mangler en god tandlæge, kan du få hjælp her.

Sørg for at komme til tandlægen regelmæssigt

Da man var mindre var det at tage til tandlægen nemt at huske, fordi man ikke selv skulle bestille tid. Det er også når man er lille, at der har været stor fokus på tænder for mange. Der er mange ting, som man skal have gjort ved sine tænder, som fx lakering. Hvis du har haft bøjle, så kender du også til at besøge tandlægen med jævne mellemrum. Der er mange som glemmer at tage til tandlægen, når de selv skal booke en tid.

Det er mest af alt fordi, at man glemmer, at tænder skal tjekkes op på – også selvom man ikke føler, at der er noget galt. Selv folk med perfekte tænder bør gå til tandlægen. Ved et rutinetjek hos tandlægen, kan du finde ud af, om du er ved at få et hul, se om en visdomstand er på vej ud og meget mere. Faktisk kan jævne tandlægebesøg betyde, at du slipper for at få et større problem med dine tænder. Du vil også kunne få fortalt, om du børster dine tænder rigtigt. Det er en nemlig en stor del af de danske voksne som ikke børster deres tænder ordenligt. Dårlig tandbørstning kan blandt andet medføre ophobning af plak og endda forskellige sygdomme i tænderne og tandkødet.